Onze Natuur

Duurzaamheid

Green Key 

Vakantiewoning Waag heeft in 2024 het Green Key certificaat behaald, een internationaal erkende onderscheiding voor milieuvriendelijke accommodaties. Bij vakantiewoning Waag wordt er steeds gestreefd naar duurzaamheid en verantwoord toerisme, en het behalen van de Green Key bevestigt deze inzet voor een groenere en milieuvriendelijkere toekomst. 

Dit certificaat werd toegekend na een strenge audit, waarin vakantiewoning Waag gecontroleerd werd op onder andere energiebesparing, afvalvermindering, waterbesparing en het stimuleren van milieubewust gedrag. 

De duurzame inspanningen: 

  • Energie-efficiëntie: groene stroom, ledverlichting 
  • Afvalvermindering: Aanmoedigen van recycling en streven naar het minimaliseren van afval om onze impact op het milieu te verminderen. Afval wordt gesorteerd in 5 fracties: pmd, papier en karton, organisch afval, glas, restafval 
  • Water: Kranen vervangen door waterbesparende kranen, geen verhardingen in de tuin voor een optimale infiltratie van het regenwater 
  • Aanleg tuin met inheemse planten, en een hek van duurzaam tamme kastanjehout 
  • Schenkingen aan de kringwinkel 
  • Enkel beddentextiel met een eco-label, handdoeken van remade cotton 
  • Geen gebruik van wegwerpmaterialen 
  • Samenwerking met aanbieder van huurfietsen, en een aanbieder van e-scooter activiteiten 
  • Promotie van de wandel- en fietsactiviteiten in Nationaal Park Hoge Kempen 

Door te kiezen voor Vakantiewoning Waag draag je bij aan een duurzamere toekomst. Je verblijft in een ***** vakantiewoning waar comfort en duurzaamheid hand in hand gaan. 

Green Key

Om van de natuur te kunnen blijven genieten en onze ecologische voetafdruk te beperken is het belangrijk dat we hier bewust mee omgaan.  Er werden heel wat inspanningen gedaan om duurzaam te ondernemen en om de woning te renoveren met respect voor de natuurlijke en kwetsbare omgeving.  We proberen onze gasten ook bewust te maken van het belang hiervan.

Ook willen we tijdens onze werking ons steentje blijven bijdragen aan de natuur. Een van onze acties hierrond is een samenwerking met BWoods.  Op basis van het aantal geboekte overnachtingen wordt er een bedrag aan BWoods geschonken. De vrijwilligers van BWoods planten, door middel van schenkingen, bossen aan op een Belgische locatie. Op www.bwoods.be verneem je meer over dit initiatief.

Daarnaast is Waag ook lid van Stripe Climate, elke betaling aan Waag draagt bij aan een samenwerkingsverband van bedrijven die zoeken naar nieuwe ontwikkelingen om CO2-verwijdering te realiseren. 

Wij van Waag BV dragen 0,5% van onze inkomsten bij aan CO₂-verwijdering

Duurzame samenwerkingen om leuke activiteiten aan uw verblijf toe te voegen

Zin om te komen genieten van de natuur?